- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турски министар: Лажне и неправедне тврдње опозиције да се Русија меша у изборе

© AP Photo / Khalil HamraПредизборни митинг Реџепа Тајипа Ердогана у Истанбулу
Предизборни митинг Реџепа Тајипа Ердогана у Истанбулу - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Турске Мевлут Чавушоглу рекао је да су лажне и неправедне тврдње опозиције да се Русија меша у председничке изборе у тој земљи.
„Као никада пре Турској је потреба стабилност. Избори су увек били транспарентни. За земљу и њен имиџ је корисно да се избори одвијају на демократски и транспарентан начин. Речи председничког кандидата Кемала Киличдароглуа о томе да се Русија меша у изборе су неправедне према тој земљи. Тврдње о некаквом мешању су лажне“, рекао је Чавушоглу за Си-Ен-Ен Турк.
Јуче је и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао да његовог главног ривала Кемала Киличдароглуа треба да буде срамота након тврдњи о мешању Русије у предстојеће изборе у републици.
„Сада се господин Кемал ухватио за Русију. Каже да она наводно диригује изборима у Турској. Како те није срамота? Стиди се. Шта ћеш одговорити ако ми кажемо да се у изборе у Турској мешају САД, Француска, Немачка, Велика Британија?“, рекао је Ердоган на митингу у Истанбулу, пренела је телевизија ТРТ.
Пре два дана Киличдароглу је објавио на Твитеру саопштење на руском језику у којем је позвао Москву да се не меша у предстојеће председничке и парламентарне изборе у Турској који ће бити одржани 14. маја. Он је тврдио да Русија стоји иза неких „монтажа, завера и снимака“ који су раније откривени у Турској, али није прецизирао о чему се конкретно ради.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков оштро је одбацио гласине о могућности мешања Москве у турске изборе, истичући да такве информације шире лажови.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2023
РУСИЈА
Кремљ: Не мешамо се у изборе у Турској, веома држимо до односа са том земљом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала