- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија на западној граници распоредила тактичке ракетне комплексе

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаЛансирање ракете "Точка" са полигона у Калињинградској области
Лансирање ракете Точка са полигона у Калињинградској области - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Тактички ракетни комплекси и вишецевни бацачи ракета су ступили на борбено дежурство на западној граници Белорусије, саопштила је званична телевизија Министарства одбране Белорусије „ВоенТВ“.
„Поред западних граница се налазе тактични ракетни комплекси и вишецевни бацачи ракета. Војска јасно демонстрира да ће на сваки покушај агресије према Белорусији одмах одговорити наш ‘полонез’ и „точка“, наводи се у саопштењу.
Истакнуто је да ракетна дивизија заједно са јединицама обавља задатке у оквиру провере борбене готовости, као што су: заузимање стартних позиција, организација њихове заштите и одбране, као и коришћење дивизије за борбено дежурство у одређеним објектима.
У белоруском Министарству су навели да у оквиру провере борбене готовости, која се наставља у белоруској војсци, делују на наведеним местима механизоване јединице, снаге за специјалне операције, ракетне јединице и артиљерија.

„Тактичке акције се одржавају у различитим регионима земље. Притом се јединице, као правило, крећу ка непознатим тачкама“, пише у саопштењу.

Министарство одбране Белорусије је 3. маја саопштило да ће спровести још једну фазу комплексне провере борбене готовости јединица за реаговање у кризним ситуацијама. Провера је организована у јединицама у Гродњенској, Брестској и Минској области. Осим тога, провера је спроведена и у јединицама за противваздухопловну одбрану, ракетним јединицама, артиљерији као и у оперативним командама.
Белоруски специјалци - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
РУСИЈА
Белорусија: У току је глобални сукоб западне и источнословенске цивилизације
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала