- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После највеће победе – титула за младог Пазарца!

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Млади српски тенисер Хамад Међедовић (20) тријумфовао је на челенџеру у аустријском Маутхаузену, пошто је у финалу био бољи од домаћег играча Филипа Мишолића у три сета са 6:2, 6:7, 6:4.
Међедовић је тако освојио други челенџер у овој години, после мартовског тријумфа у Мађарској, а ово му је уједно било и друго финале које је играо и добио у 2023.
Момак родом из Новог Пазара од почетка године игра на изузетно високом нивоу и фантастично парира сваком противнику. Хамад ће, захваљујући овом тријумфу, од сутра бити у топ 200 играча на АТП листи као 164. тенисер планете. До сада је био 214.
Међедовић је дан након највеће победе у каријери, над чувеним Аустријанцем Домиником Тимом, успео да нађе снагу и мотив за још један вредан тријумф који му је донео и титулу.
Убедиљво је добио први сет против Мишолића (6:2), није се сншао у тај-брејку другог који је изгубио са 7:5, али је зато у трећем сету поново показао зашто је један од највећих светских талената у овом тренутку.
Мишолић, иначе 129. тенисер света, није имао решења за фантастичне сервисе Међедовића, а податак да је Хамад забележио чак 16 асова на овом мечу довољно говори колико је био убедљив и доминантан.
Нема шта, Србија полако, али сигурно, добија достојног наследника Новака Ђоковића и играча на кога ће ускофо моћи озбиљно да рачуна.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Тврд је орах „бугарски Федерер“, али је Новаков ум још тврђи – тешка победа за наставак одбране Рима
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Успаване судије оштетиле Ђоковића /фото/
Тениски турнир за децу - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
За будућност српског тениса – такмичење за више од стотину деце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала