- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Јаков Милатовић очекује многе лидере на инаугурацији, укључујући и Вучића

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆЈаков Милатовић
Јаков Милатовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Новоизабрани председник Црне Горе Јаков Милатовић очекује да ће његовој инаугурацији наредне суботе у Подгорици присуствовати бројни лидери земаља региона, укључујући председника Србије Александра Вучића.
„Све иде, како сам информисан, по предвиђеном плану. Добили смо потврду да ће управо бројни високи званичници из тих земаља управо присуствовати чину инаугурације. Овде мислим и на САД, на Велику Британију, Француску, Немачку, што је добар сигнал поверења и међусобног уважавања између Црне Горе и тих земаља и то ме заиста радује“, рекао је Милатовић за ТВ Вијести.
Он је навео да би долазак председника региона био у духу политике добросуседских односа, као и да би то била добра порука ЕУ и широј међународној заједници о сарадњи унутар региона, преносе „Вијести“.

„Ја сам и у телефонском разговору с многима од њих добио једну добру поруку да постоји интересовање, овде мислим и на чланове Председништва Босне и Херцеговине и на господина Вучића, на председника Албаније и на многе друге“, рекао је Милатовић.

Он је истакао да је инаугурација у Скупштини, пред посланицима, унапређење демократске праксе, као и да је то једини разлог зашто заклетву не полаже на Цетињу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала