- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Макрон: Архитектура безбедности ЕУ мора да искључи конфронтацију с Русијом

© AP Photo / J.M FernandezФранцуски председник Емануел Макрон
Француски председник Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Архитектура европске безбедности мора да осигура одсуство конфронтације с Русијом и потпуну гаранцију безбедности Украјини, изјавио је председник Француске Емануел Макрон у интервју за лист „Опинион“.
„Увек сам говорио да у будућности архитектура европске безбедности мора потпуно да осигурава безбедност Украјине. Она, међутим, мора да укључи и одсуство конфронтације с Русијом и поновну изградњу стабилне равнотеже. Потребно је превладати још много етапа да би се до тога дошло“, рекао је Макрон.
Он је навео да је задатак Европе да помогне Украјини у контраофанзиви, „да припреми питања гаранција безбедности и преговора који неизбежно треба да почну“.
Према његовим речима, Русија је претрпела „геополитички пораз“, почела процес „падања у вазалну зависност“ од Кине и изазвала сумњу код својих историјских савезника.
Шефица француске дипломатије Катрин Колона је раније изјавила да Француска сматра да је неопходно да се сачувају сви канали дијалога с Русијом и да није заинтересована за њену даљу изолацију.
Француски председник Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
СВЕТ
Блумберг: Макронова иницијатива за Украјину разбеснела Вашингтон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала