- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан не одустаје од Лиге шампиона – странци режирали трећу победу у низу

© Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићМениг, Урошевић, Партизан - Раднички Крагујевац
Мениг, Урошевић, Партизан - Раднички Крагујевац - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Фудбалери Партизана савладали су Раднички из Крагујевца у оквиру 35. кола Суперлиге са 2:1 и тако дефинитивно обезбедили четврто место и пласман у Европу. Црно-бели су истовремено и задржали шансе у борби за друго место, иако имају четири бода мање у односу на ТСЦ и Чукарички.
Пред неколико стотина навијача у Хумској голове за црно-беле постигли су Мениг у 41. и Рикардо у 56. док је почасни погодак за госте дао Лука Милуновић у 44. минуту.
Партизан је био много бољи, црно-бели су промашили неколико изгледних прилика (посебно у другом поувремену), а Дијабатеу је поништен и гол у 66. минуту због офсајда. Гости су пробали што скупље да продају кожу, нису у томе успели.
Црно-бели су тако стигли до треће везане победе у низу, први пут још од октобра прошле године, а два кола пре краја и математички су обезбедили четврто место и излазак у Европу од јесени.
Пулени Игора Дуљаја тренутно имају шест бодова више у односу на петопласирану Војводину, па ће у најгорем случају играти квалификације за Лигу конференција следеће сезоне, ако се не домогну другог места.

„Враћа ово осмех на лице. Прво бих да честитам Радничком и његовом стручном штабу што је добро изанализирао нашу игру. Они су знали како играмо, одлично затварали прилазе свом голу, али ми смо два поготка постигли, други после прекида. Оно што ме радује је што je публика умела да препозна младе играче, као што је Јанко Јевремовић“, рекао је после меча тренер Игор Дуљај.

У следећем колу црно-бели гостују Војводини у Новом Саду, затим у последњем дочекују Вождовац у Хумској с надом да ће моћи да се боре за друго место и квалификације за Лигу шампиона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала