https://sputnikportal.rs/20230514/prstohvat-soli-u-jutarnjoj-kafi-ubija-oporost-i-otkriva-nove-ukuse-1155613405.html
Прстохват соли у јутарњој кафи: Убија опорост и открива нове укусе
Прстохват соли у јутарњој кафи: Убија опорост и открива нове укусе
Sputnik Србија
Јутарња кафа за почетак дана скоро да је обавезна, а укуси су различити. Неко у кафу додаје млеко, неко шећер или оба, а постоје и љубитељи кафе који у кафу... 14.05.2023, Sputnik Србија
2023-05-14T10:01+0200
2023-05-14T10:01+0200
2023-05-14T10:01+0200
друштво
друштво
србија – друштво
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110987/30/1109873097_0:180:1920:1260_1920x0_80_0_0_3beacac4b1d5f19eb7f77c3b05043ee3.jpg
Како би се ублажио опор усус кафе, предлози неких људи су да се уместо шећера у јутарњу кафу дода прстохват соли.Иако је идеја помало необична, постоје научна истраживања која су се бавила ефектима додавања соли у кафу. Со је богата натријум -хлоридом који „убија“ опор укус кафе. А када ти укуси нестану могу да се осете и дођу до изражаја друге ароме кафе.У истраживањима која су објављена још 1995. године наведено је да со потискује горки укус кафе. Тако је у Вијетнаму додавање соли у кафу сасвим уобичајено. И припадници америчке морнарице су током Другог светског рата пили слану кафу, пренео је РТС.
https://sputnikportal.rs/20230216/u-kafi-ima-nesto-posebno-sto-utice-na-nase-raspolozenje--postoji-vise-teorija-1151046856.html
https://sputnikportal.rs/20220423/jutarnja-kafa-pravi-vise-stete-nego-koristi-1136725045.html
https://sputnikportal.rs/20220216/kafa-moze-da-produzi-zivot-veliko-istrazivanje-naucnika-1134412395.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110987/30/1109873097_0:0:1920:1440_1920x0_80_0_0_d848383687f85e705f1bdfa15cd914e0.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, србија – друштво
друштво, србија – друштво
Прстохват соли у јутарњој кафи: Убија опорост и открива нове укусе
Јутарња кафа за почетак дана скоро да је обавезна, а укуси су различити. Неко у кафу додаје млеко, неко шећер или оба, а постоје и љубитељи кафе који у кафу додају со.
Како би се ублажио опор усус кафе, предлози неких људи су да се уместо шећера у јутарњу кафу дода прстохват соли.
Иако је идеја помало необична, постоје научна истраживања која су се бавила ефектима додавања соли у кафу. Со је богата натријум -хлоридом који „убија“ опор укус кафе. А када ти укуси нестану могу да се осете и дођу до изражаја друге ароме кафе.
У истраживањима која су објављена још 1995. године наведено је да со потискује горки укус кафе. Тако је у Вијетнаму додавање соли у кафу сасвим уобичајено. И припадници америчке морнарице су током Другог светског рата пили слану кафу,
пренео је РТС.