- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Један Србин одлази, а други се враћа у Москву

© Sputnik / Артур Лебедев / Уђи у базу фотографијаМарко Николић
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Пораз од Ахмата из Грозног од 3:0 на свом терену у оквиру 27. кола Премијер лиге Русије скупо је коштао Славишу Јокановића, који је добио отказ на клупи Динама из Москве. Рсуки медији пишу да ће га на тој функцији заменити земљак Марко Николић.
Јокановић се после меча није појавио пред новинарима на редовној конференцији за медије, а из Динама је саопштено новинарима да је други тренер преузео бригу о тренинзима и припреми играча за следећу утакмицу.
Одлука је донекле и очекивана јер плаво-бели нису испунили зацртане циљеве за ову сезону - да буду међу три најбоље екипе у лиги. Испали су рано и из Купа Русије од екипе Акрон, али оно што је највећи проблем је да екипа није играла леп фудбал. Динамо је изгледао лоше на терену.
Јокановић се није уклопио у тимски дух, поготово после одласка емоционалног немачког тренера Сандра Шварца, који је био љубимац свих у клубу. Немац је знао често да улети у свлачионицу и подигне расположење после победе уз гласну музику и песму. Код Славише то није случај.
© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФутбол. РПЛ. Матч "Динамо" - "Ахмат"
Футбол. РПЛ. Матч Динамо - Ахмат - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Такође, Шварц је умео да искористи таленат најмлађих играча, Тјукавина и Захарјана, због којих су навијачи са уживањем долазили на утакмице Динама, а који је, на велико изненађење свих противника, био убедљиво најгледанији тим у Москви.
Чињеница је да је Јокановић од Шварца наследио слабији тим - отишли су Балбуена, Шимански, Варела, Моро и Ордетс - али су истовремено и остали руски клубови били ослабљени у том смислу, тако да оправдања за лоше резултате нема.
Славиша није успео да извуче максимум из играчког кадра. Фудбалери, незванично, говоре да га често нису разумели у погледу тактике и приступа утакмици, иако су покушали да следе његове инструкције. Можда је кривица делом и на њима.
Ипак, у фудбалу је лакше променити тренера него 11 играча па је зато Динамо одлучио да цену плати Јокановић. Московски великан му је већ спремио и замену. Према писању „Спорт Експреса“, плаво-бели су се већ договорили са Марком Николићем (43), који би требало да преузме функцију тренера првог тима од лета.
Судећи по учинку који је српски стручњак имао на клупи Локомотиве из Москве пре неколико сезона, играчи Динама би следеће године дефинитивно могли да разумеју на који начин треба да играју.
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 06.05.2023
СПОРТ
Звезда „квари“ посао Партизану и шаље Николића у „свету земљу“?
Марко Николић - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2023
СПОРТ
Николић о повратку и агонији Партизана: „Терет имају они што се боре за живот“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала