- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Снажан циклон с ветром брзине до 210 километара на час погодио Мјанмар

© AP Photo / Military True News Information Team via APЦиклон у Мјанмару
Циклон у Мјанмару - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Олујни удари изазвани снажним циклоном који се кретао ка унутрашњости из Бенгалског залива изазвали су поплаве у лучком граду Ситве у Мјанмару, са ветровима брзине до 210 километара на час, који су чупали лимене кровове и срушили комуникациони торањ.
Око 400.000 људи евакуисано је у Мјанмару и суседном Бангладешу, уочи циклона Мока који је дошао до копна, док су се власти и хуманитарне агенције бориле да спрече жртве у једној од најјачих олуја које су погодиле регион последњих година.
Поједина подручја у Ситви поплављена су, а приземља неколико зграда су била под водом.
Према подацима УН-а, за око шест милиона људи у Мјанмару од раније је неопходна хуманитарна помоћ, док је 1.2 милиона расељено у савезној држави Ракхајн.
''Да циклон погоди област у којој већ постоји велика потреба за хуманитарном помоћу је сценарио из ноћне море, који утиче на стотине хиљада угрожених људи чија је способност суочавања озбиљно нарушена узастопним кризама'', рекао је координатор УН-а Раманатан Балакришнан.
Ројтерс наводи да је у Мјанмару у последње две године велика друштвена и економска криза, која је настала након што је власт преузела војна хунта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала