Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: До јутрос прикупљено око 13.500 комада различитог наоружања /фото/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је до јутрос прикупљено око 13.500 различитог наоружања и минско-експлозивних средстава и додао да је поносан на акцију прикупљања оружја, јер је то важно због безбедности грађана.
Вучић је, након обиласка приказа нерегистрованог оружја, муниције и минско-експлозивних средстава у Дуваништу, недалеко од Смедерева, навео да је прикупљено око 13.500 различитог наоружања и минско-експлозивних средстава око 2.000, од чега око 1.750 ручних граната, бомби, зоља...
"Поносан сам на ову акцију и резултате и то је нешто што смо обећали грађанима Србије, то је потребно, важно због веће сигурности грађана Србије", истакао је Вучић.
Навео је да је прикупљен велики број аутоматских пушака, углавном са преклопним кундаком, као и снајперске пушке и митраљези и друго оружје, додајући да је важно да такве ствари заврше у рукама државе, а не да зависи од тога хоће ли неки појединац да их злоупотреби.
"Некада то морамо да урадимо све и мерама дејствујемо снажно после трагедија које су нас погодиле, да бисмо обезбедили сигурност и безбедност за наше људе. Желео бих да похвалим рад управа у Сремској Митровици, Шапцу и Новом Саду, Београд је такође прикупио велики број цеви, али и ове три управе су прикупиле велики број оружја", рекао је Вучић.
Вучић је позвао све грађане да до 8. јуна предају и нелегално и легално оружје и рекао да до тог периода могу без санкција да предају нелегално оружје, а да ће после тог датума држава да реагује репресивно и да ће казне бити огромне.
"Никоме се не исплати да код себе држи нелегално оружје. Ви то чак не бацате, ми то дајемо у „Заставу Крагујевац“ да бисмо добили неке нове пушке, они користе делове, разне ствари од тога да би направили ново оружје и тиме се наоружава наша полиција, наша војска, тако да знате да нисте уништили нешто што је потребно за одбрану земље, напротив допринели сте одбрани земље, али сте смањили ризик за безбедност и сигурност наше деце", рекао је Вучић.
© Tanjug / JADRANKA ILIĆПредато наоружање
Предато наоружање - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Предато наоружање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала