- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић остао на другом месту – Грк добио награду и изједначио Жељков рекорд

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Партизана, остао је на другом месту избора за најбољег стручњака Евролиге, а награду „Александар Гомељски“ је добио тренер Олимпијакоса Јоргос Барцокас, трећу у каријери, чиме се изједначио са српским стручњаком.
Обрадовић је у повратничкој сезони Партизана у елитно такмичење остварио велики резултат пласманом у најбољих осам екипа.
Партизан је чак био на корак од места на завршном такмичењу, али је испустио предност од 2-0 у победама у односу на Реал Мадрид.
Награду за најбољег тренера сезоне однео је шеф стручног штаба Олимпијакоса Јоргос Барцокас јер је грчки тим био најбољи током регуларног дела.
Уз то, Олимпијакос се успешно пласирао и на завршно такмичење и у полуфиналу ће играти против Монака, са великим шансама за место и у финалу.
Барцокасу је то трећа награда за најбољег тренера Евролиге у каријери чиме се изједначио са Обрадовићем, а занимљивост је и да је то признање добио другу годину заредом.
По две награде имају Еторе Месина, Пабло Ласо и Димитрис Итудис, док по једну Дејвид Блат, Пини Гершон, Душко Вујошевић, Душан Ивановић, Ћави Пасквал и Ергин Атаман.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала