- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда понизила Будућност са 38 поена разлике

© Фото: АБА Лига/Драгана СтјепановићЗвезда - Будућност, кошарка, АБА лига
Звезда - Будућност, кошарка, АБА лига - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде повели су са 1:0 у полуфиналној серији АБА лиге против Будућности из Подгорице. Београђани су у Пиониру пред око 7.000 гледалаца убедљиво поразили црногорски тим са 93:55.
Од старта су црвено-бели диктирали темпо и доминирали, а предност је само расла из четвртине у четвртину. И било је непријатно из перспективе навијача Будућности који су одгледали вероватно најгору партију свог тима у последње време.
На одмор су домаћини отишли са 18 поена разлике (51:33), а највећу разлику на мечу су достигли у четвртој деоници чак од 40 поена (93:53) када је хала пала у транс.
Будућност је само статитрала на овом мечу, без икакве идеје и снаге да нападне црвено-беле. Није се уозбиљила ни у последњој четвртини када се тотално распала и доживела праву катастрофу, незапамћену у последње време.
Тренер Звезде Душко Ивановић распоредио је правилно минутажу, али су Кампацо и Вилдоса провели неко време заједно на паркету и изазвали повике задовољних навијача са трибина: „Аргентина, Аргентина.“
Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Филип Петрушев са 14 поена, Бен Бентил је додао 13, Кампацо и Лука Митровић по 11, а Вилдоса 10 поена.
На другој страни само је Ерик Грин (13 поена) завршио меч као двоцифрени.
Друга утакмица у полуфиналној серији игра се у Подгорици 23. маја.
Амерички кошаркаш Џа Морент  - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Деси се да „централа“ погреши једном, али... /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала