- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Чешки председник: Уздам се у напоре Кине за решавање украјинске кризе, али за то је потребно време

© AP Photo / Petr David JosekПредседник Чешке Петр Павел
Председник Чешке Петр Павел - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Чешки председник Петар Павелизјавио је да се нада да ће посете специјалног представника Кине помоћи у решавању сукоба у Украјини, али да је „за то потребно време“.
Према речима чешког председника, Пекинг је „имао снажан интерес да заустави сукоб, могли су то да ураде у првим недељама или месецима сукоба”.
„Они су смислили план, веома уопштен, али га нису изгурали. Изнели су га само да би нешто показали“, рекао је Павел током Демократског форума у Копенхагену.
Павел је додао да не види праве покушаје да се сукоб заустави, али је додао да се нада да ће европска турнејаспецијалног представника Кине за евроазијска питања, која су почела 15. маја, у циљу решавања сукоба у Украјини, донети резултате.
Специјални представник Кине за евроазијска питања, бивши кинески амбасадор у Русији Ли Хуи, почиње 15. маја европску турнеју како би пронашао начине за решавање украјинске кризе.
Званични представник кинеског министарства спољних послова Ванг Венбин најавио је раније планирану турнеју специјалног представника Кине.
Према његовим речима, Ли Хуи ће од 15. маја посетити пет земаља, укључујући Украјину, Пољску, Француску, Немачку и Русију, како би са свим странама разговарао о политичком решавању украјинске кризе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала