Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак: Дијалог се наставља

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзасланик ЕУ Мирослав Лајчак
Изасланик ЕУ Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да је нова рунда дијалога са главним преговарачима Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем била фокусирана на имплементацију постигнутих споразума, као и да ће се разговори наставити.
"Разговарали смо о даљем путу имплементације Споразума од 27. фебруара и имали смо за циљ да разјаснимо отворена питања. Дискусије ће се наставити", написао је Лајчак на Твитеру.
Нова рунда дијалога под посредством Европске уније, била је фокусирана на имплементацију Споразума о путу ка нормализацији односа Београда и Приштине и његовог Анекса, а Петковић и Бисљими су после данашњих састанака саопштили да није постигнут напредак.
Пре трилатералног састанка Петковића и Бисљимија са Лајчаком, специјални изасланик ЕУ одржао је одвојене састанке са двојицом преговарача.
Ово је био први састанак главних преговарача након састанка премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија и председника Србије Александра Вућића у Бриселу 2. маја.
На том састанку, усвојена је заједничка Декларација о несталим особама, а српски Управљачки тим представио је први нацрт статута Заједнице српских општина.
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СРБИЈА
Петковић после састанака у Бриселу: Тешка ситуација, Бисљимијево понашање било скандалозно
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала