- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: НАТО покушава да натера Србе да забораве бомбардовање 1999.

© Sputnik / Лола ЂорђевићНАТО бомбардовање
НАТО бомбардовање - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
НАТО покушава да натера Србе да забораве бомбардовање 1999. године како би избрисао ту љагу са свог угледа, изјавио је заменик руског министра иностраних послова Александар Грушко.
„Натерати Србе да забораве на бомбардовање 1999. године за њих је стратешки циљ, својеврстанморални циљ, а они верују да се може статвити тачка на ту причу, која је тамна мрља на фасади НАТО-а“, рекао је Грушко за телевизијски канал РТРС.
Према његовим речима, земље Запада покушавају да приморају централну власт Босне и Херцеговине да подрже санкције Русији, што противречи државном устројству и законима БиХ, према којима спољнополитичке одлуке доноси Президијум састављен од лидера Бошњака, Хрвата и Срба.
Грушко је додао да односи Русије с Републиком Српском имају посебан значај: „Нас повезују најчвршће споне пријатељства, ми развијамо политички дијалог“, додао је дипломата.
Председник Републике Српске Милорад Додик указао је средином априла да се власти српског ентитета противе уласку Босне и Херцеговине у НАТО. Додик је 24. марта, на годишњицу НАТО бомбардовања СР Југославије 1999. године, истакао да ЕУ само поставља ултиматуме Србији, да Запад тражи од Срба да забораве НАТО бомбардовање, а да Срби од њих ништа добро немају.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала