- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов велики кикс и пораз од Студентског центра!

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићКК Партизан
КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
После ролеркостера у Евролиги Партизан је у четвртфиналу АБА лиге дочекао Студентски центар, а екипа Жељка Обрадовића је на крају поражена са 83:84. То значи да ће црногорски тим сада на победу далеко да елиминише црно-беле из плеј-офа.
Утакмица се решавала у последњем минуту када је Дерби повео преко Ивишића, а онда је Пантер промашио шут за два поена. Затим је уследила серија промашаја, Партизану је остало шест секунди за напад до краја утакмице.
Кевин Пантер је решавао, шутнуо је у последњој секунди и промашио! Дерби је на тај начин стигао до победе.
У екипи Партизана 20 поена је постигао Ледеј, Пантер је убацио 14, Лесор 12, Мадар 11, а Егзум 10. У гостујућем тиму Ивишић је био најефикаснији са 22 поена. Меги је постигао 16 поена, а Славковић и Дрежњак по 11 поена.
Партизан је допустио Студентском центру да се разигра на старту утакмице, видело се да је црно-белима тешко да играју после свега што се десило у Евролиги, а то су гости искористили и повели са чак 13 поена у другој четвртини.
Ипак, црно-бели су управо тада осетили да је време да се пробуде, Пионир је прорадио, Јам Мадар је унео преко потребну енергију црно-белима који су закуцавањем Зека Ледеја, а онда поенима Матијаса Лесора успели да поравнају резултат чак и пре одласка на полувреме.
Иначе, утакмици је присуствовао и бивши кошаркаш црно-белих Богдан Богдановић.
Ипак, одлазак на полувреме Студентски центар обележио је са поеном предности, а црно-бели су схватили да морају да одиграју озбиљно како би дошли до прве победе у серији.
Ипак, Студенти су наставили да играју у јако добром ритму и у трећој деоници, Флечер Меги је бриљирао у шуту, одлично су играли и Ивишић и Дрежњак и то је значило да ће црно-бели морати да стрепе до краја дуела.
На крају су гости стигли до сензационалне победе после промашаја Пантера.
Реванш је на програму 18. маја у Подгорици.
- Погледајте емисију Спутњик спорт.
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
Трећа, па четврта награда Евролиге у рукама Партизана – Лесор у идеалној петорци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала