- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пољопривредници незадовољни преговорима у Влади, за сутра најављују протест

© Tanjug / Зоран ЖестићПољопривредници у Влади Србије
Пољопривредници у Влади Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Представници више пољопривредних удружења разговарали су данас у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић и председником Скупштинског одбора за пољопривреду и Народне сељачке странке Маријаном Ристичевићем, а после састанка су изјавили да нису задовољни разговором јер, како су рекли, није испуњен ниједан њихов захтев.
Пољопривредник Милан Пајић из Удружења произвођача „Наше млеко“ рекао је новинарима да обећања која су наговештавана нису испуњена.
„Речено нам је да су нам захтеви сувише велики“, навео је он и додао да ће сутра бити организовани протести пољопривредника.
Ђока Ћурчић испред Удружења „Иницијатива опстанак пољопривреде“ је прецизирао да ће протести почети сутра поподне, да ће се одржавати од Суботице до Краљева а, ако не буде одговора, да размишљају о томе да у четвртак крену за Београд.
Матковић Мирослав из „Удружења пољопривредних произвођача Суботице“ оценио је „да их Влада Србије уцењује“, јер како је рекао морају међусобно да се боре ратари са сточарима како би опстали.
„Ово је наш заједнички проблем и сви би требало да се ујединимо“, рекао је Матковић.
Подсетимо, представници више пољопривредних удружења из разних крајева Србије дошли су на преговоре у Владу Србије, заказане за јутрос у осам сати, јавио је Танјуг.
Пољопривредници нису били расположени за давање изјава пре преговора, а према ономе што су раније саопштавали између осталог траже да се утврди минимална откупна цена млека од 78 динара по литру плус ПДВ, затим субвенције по хектару од минимум 35.000 динара, премије за млеко 20 динара по литру, умањење акцизе на дизел гориво.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала