- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Није време за стварање алтернативе Споразуму о конвенционалним оружаним снагама

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaМинистарство иностраних послова Русије
Министарство иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Текућа ситуација није погодна за изношење нових идеја за израду алтернатива Споразуму о конвенционалним оружаним снагама у Европи (ДОВСЕ), изјавио је заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков у интервјуу листу „Парламентска газета“.
Истакао је да Русија није добила никакве званичне предлоге да размотри варијанте сличног споразума. Према његовим речима, последњих година и чисто неформалне дискусије уз учешће академских кругова су постепено нестале.
Рјабков је додао да је 2007. године Русија дала конкретне предлоге. Међутим, видевши одсуство интересовања код западних учесника, све је било ограничено само на излагање разматрања концептуалног плана.
Заменик министра иностраних послова Русије је навео да ће се будући свет веома разликовати од онога што је било 1990. године и 1999. године, због чега ће бити потребни нови приступи, укључујући и контролу наоружања.
Раније је рекао да је Споразум о конвенционалним оружаним снагама у Европи застарео и постао је реликт прошлости у ситуацији када се војно-политичка ситуација у Европи погоршала због политике западних земаља.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
РУСИЈА
Русија раскида Споразум о конвенционалним оружаним снагама у Европи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала