- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски ловац Су-27 пратио два авиона НАТО-а изнад Балтичког мора

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛовац Су-27
Ловац Су-27  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Руски ловац Су-27 пратио је два патролна авиона НАТО-а изнад Балтичког мора, који су се кретали ка руској граници, саопштило је у понедељак Министарство одбране Русије. У саопштењу је наведено да су 15. маја руски радари изнад Балтичког мора открили два ваздушна циља која се приближавају руској државној граници.
„У циљу идентификације ваздушних циљева и спречавања нарушавања државне границе Руске Федерације, у ваздух је подигнут ловац Су-27 из састава ПВО Балтичке флоте. Посада руског ловца идентификовала је ваздушне циљеве као патролни авион немачке морнарице '3Ц Орион' и патролни противподморнички авион 'Атлантик-2'француске ратне морнарице“, саопштило је Министарство одбране.
Министарство је додало да се „после удаљавања страних војних летелица од државне границе Русије, руски ловац безбедно вратио на матични аеродром“.
Министарство одбране је подсетило да је лет руског ловца изведен у строгом складу с међународним правилима за коришћење ваздушног простора изнад неутралних вода без преласка ваздушних путева и опасног приближавања летелици стране државе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала