- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први пут у историји: Русија на другом месту највећих извозника робе у Индију

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаДржавне заставе Русије и Индије
Државне заставе Русије и Индије - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Русија је у првом кварталу 2023. године извезла у Индију робу у вредности од 15,5 милијарди долара и тако избила на друго место највећих добављача те земље, показују подаци Министарства трговине и индустрије јужноазијске државе.

Према статистици ресора, извоз из Русије у Индију од јануара до марта ове године порастао је 4,7 пута у поређењу са истим периодом прошле године. Извоз је достигао вредност од 15,5 милијарди долара, што је највећи квартални показатељ у историји.

Главни добављач робе у Индију остаје Кина. Међутим, извоз у првом кварталу ове године пао је за 15,4 одсто – на 22,6 милијарди долара. На трећем месту главних извозника у Индију су Уједињени Арапски Емирати (12,7 милијарди долара), а на четвртом Сједињене Америчке Државе чији је увоз у Индију смањен за 8,8 одсто на годишњем нивоу. На петом месту је Саудијска Арабија која је такође смањила увоз за 10,9 одсто у поређењу на прошлу годину.
Са друге стране, извоз из Индије у Русију порастао је за 33 одсто и достигао је вредност од 946,6 милиона долара, док је трговински промет између две земље порастао за 4,1 пута – на 16,45 милијарди долара.
Руска рубља и поглед на Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2023
ЕКОНОМИЈА
Русија поново међу десет највећих економија света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала