- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Један „миг“ за посао године

© AP Photo / Luca BrunoРафаел Леао
Рафаел Леао - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Милан је завршио велики посао након што је договорио продужетак сарадње са Рафаелом Леаом до 2028. године, а запажену улогу у причи имао је Лил. Французи су претходно пристали да исплате чак 22 милиона евра Спортингу из Лисабона, клубу из ког је Леао побегао 2018. године, након чега је суд донео одлуку да Лил мора да плати обештећење „лавовима“.
Рафаел Леао је Миланов пројекат и човек од којег у великој мери зависе игра и резултат росо-нера. Најбоље се то видело против Наполија у реванш утакмици четвртфинала Лиге шампиона, када је претрчао ко од шале преко 60 метара и асистирао Оливијеу Жируу за гол, који ће касније трасирати Милану пут међу четири најбоље екипе Старог континента.
Португалац на терену делује импресивно и синоним је за модеран фудбал, који се огледа у брзини, снаги и моћи. Он је тај који вуче екипу напред, који ни из чега може да створи нешто.
Са Миланом је прошле године освојио титулу у Серији А, а сада је један од главних адута Стефана Пиолија у походоу на чувени „ушати пехар“, који Милан чека од 2007. године, када су седми пут завршили на крову Европе.
А сада су близу, на само два корака од пиједестала. Али није ово прича о толико жељеном пехару Лиге шампиона, већ о великом италијанском послу који је обавио Милан и то у дана када је био заказан први двобој с градским ривалом Интером у полуфиналу елитног клупског такмичења.
„Леао је одувек желео да остане у Милану“, гласиле су речи Леаовог менаџера које је објавио најпознатији фудбалски инсајдер Фабрицио Романо.
Португалски ас имао је важећи уговор до лета ове године, а иза ћошка су вребали Реал Мадрид и Челси, али је Милан успео да добије велику битку и избори се за важан потпис и то до 2028. године.
Рафаел Леао ће имати годишњу плату у износу од пет милиона евра, а за верност црвено-црним добио је на руке два милиона европских новчаница. Одштетна клаузула постављена је на 175 милиона евра.
Снажни нападач ове сезоне одиграо је 44 утакмице у свим такмичењима и уписао се у листу стрелаца у 13 наврата уз идентичан број асистенција.
Леао је пропустио уводни меч полуфинала Лиге шамиона са Интером, који је Милан пред својим навијачима изгубио резултатом 2:0. Реванш је на програму у уторак на „Ђузепе Меаци“.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Кућа фудбала у Старој Пазови - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
СПОРТ
Србија је изабрала новинара за новог селектора
Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
Хлађењем не можете да угасите врућ темперамент – не можете му ништа!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала