- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Више нема дипломатије - САД саветују Јерменији да протера Русе са своје територије

© Sputnik / Светлана Шевченко / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе „саветују“ Јерменију да одустане од размештања руске базе и граничара и обећавају да ће им заузврат осигурати безбедност, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров.

„Знам да Јерменима, јер имамо информације, САД и њихови савезници саветују да буду уз њих, да истерају Русе, граничаре са своје територије, као и да очисте војну базу, а да ће им Американци помоћи у осигурању безбедности. То је отворена провокација и то није дипломатија. Више нема дипломатије, постоје директна подмићивање, рекао је он у интервјуу телевизији „Царград“.

Подестио је, такође, да САД често остављају своје савезнике.

„Видимо како се Запад понаша према онима на које је рачунао. Они су напустили председника Египта Хосни Мубарака, који је на почетку ‘арапског пролећа’ достојанствено поднео оставку и нигде није побегао. Сједињене Америчке Државе су оставиле авганистанско руководство на које су рачунали током двадесетогодишње окупације земље“, подсетио је руски шеф дипломатије.

На територији Јерменије се налазе 102 руске војне базе. Део базе „Гјурмни“ је и ваздухопловна база „Еребуни“ која се налази у Јеревану.
Погранична управа Федералне службе безбедности (ФСБ) Русије у Јерменији и даље ради у складу са договором између Русије и Јерменије „О статусу пограничне војске Руске Федерације која се налази на територији Републике Јерменије и о условима њеног функционисања“ од 30. септембра 1992. године.
Припадници руских мировних снага у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
РУСИЈА
Јереван позива Русију да одблокира витални коридор који повезује Јерменију и Карабах
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала