- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Најмање три особе погинуле, хиљаде евакуисано због поплава на северу Италије /видео/

© AP Photo / (SUB)Поплаве на северу Италије
Поплаве на северу Италије - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Према последњем билансу, најмање три особе су погинуле, а хиљаде је евакуисано из својих домова, након што су разорне поплаве погодиле италијански северни регион Емилија Ромања, саопштиле су данас власти, упозоравајући да ситуација може да се погорша.
„Није готово са падавинама, трајаће неколико сати. Суочени смо са веома компликованом ситуацијом“, саопштено је из Агенције за цивилну заштиту, преноси Ројтерс.
Италијански медији су известили да се најмање четири особе воде као нестале, једна у Ћезени и три у оближњем Форлију.
Наводи се да се 14 река излило из својих корита у Ромањи, источном делу региона, што је приморало становнике градова попут Ћезене да се попну на кровове кућа, где су их ватрогасци спасавали хеликоптерима или гуменим чамцима.
Градоначелник Равене, која је такође доста погођена, Микеле де Пасквале изјавио је да је само из његовог града током ноћи евакуисано 5.000 људи.
„То је сигурно била најгора ноћ у историји Ромање.Равена је непрепознатљива по штети коју је претрпела“, рекао је он италијанским медијима.
Италијанска премијерка Ђорђа Мелони изразила је у објави на Твитеру „потпуну солидарност са погођеним становништвом“ и поручила да влада пажљиво прати догађаје и да је спремна да пружи помоћ.
Обилне падавине у Емилији-Ромањи уследиле су после недеља суше које су смањиле капацитет земљишта да прима воду чиме су погоршане последице поплава, наводи Ројтерс.
Водостај Мораче у порасту. - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
РЕГИОН
БиХ се бори са поплавама: Ванредна ситуација у Новом Граду, у Бихаћу стање природне несреће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала