- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Необичан потез Ким Џонг Уна: Са ћерком на лансирање – дато зелено светло за „будући акциони план“

© Фото : KCNAКим Џонг Ун са ћерком
Ким Џонг Ун са ћерком - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Ким Џонг-ун је извршио инспекцију првог војног шпијунског сателита Северне Кореје и дао зелено светло за његов "будући акциони план", известили су државни медији у Пјонгјангу.
Он је током посете ваздухопловној агенцији Северне Кореје, нагласио да је извиђање из свемира кључно за супротстављање САД и Јужној Кореји, преноси АП.
Ким је током посете у уторак одобрио неодређени "будући акциони план" у припремама за лансирање сателита, саопштила је севернокорејска новинска агенција КЦНА.
Пјонгјанг није објавио циљни датум лансирања, за који неки аналитичари наводе да би могао бити у наредних неколико недеља.
Фотографије које су у уторак објавиле новине Родонг Синмун приказују Кима и његову ћерку, обучене у беле лабораторијске мантиле, како разговарају са научницима у близини објекта који изгледа као главна компонента сателита.
Посета је била Кимово прво јавно појављивање у последњих месец дана, након претходне посете ваздухопловном центру 18. априла, када су државни медији објавили да је сателит изграђен, наводи АП.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала