- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић најавио саопштење – и понудио најкраћи одговор у каријери

© AP Photo / Gregorio BorgiaНовак Ђоковић
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић је после испадања са турнира у Риму добио питање у вези са „Тениском центром Новак“, због којег се претходних дана нашао у центру пажње домаћих медија, а веома кратко је одговорио на питање о самопоуздању за Ролан Гарос.
Ђоковић ће првог јуна вратити свој Тениски центар Београду, а клуб престаје са радом.
„Не бих да коментаришем, издаћемо званично саопштење у вези са тим“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Риму.
Говорећи за српске медије, Ђоковић је истакао и свој план пред почетак Ролан Гароса, који стартује 22. маја.
„Паузираћу неколико дана да исцелим тело и да решим физичке тескобе, па да полако кренем са припремама за РГ. Тамо је све другачије – и терени и лоптице… Месецима причам да ми је то на уму, гренд слем у Паризу ми је главни циљ за сезону на шљаци. Надам се да ћу доћи спреман. Тренираћу и спремићу се за најбитнији турнир сезоне на шљаци. Знам да могу боље и да могу да подигнем ниво игре и физичке спреме. Надам се да ће то бити случај и радићу на томе“, казао је српски тенисер.
На питање да ли има самопоуздање за Ролан Гарос, Новак је одговорио најкраће могуће – вероватно први пут у каријери.
„Да“, кратко је навео Ђоковић.
Медије је занимало и да ли нам следи најотворенији Ролан Гарос у последњих неколико година.
„Зависи од тога да ли ће Надал играти. Наравно, ту су и Алкараз и Руне, они су сада у конкуренцији за титулу. Нова генерација је ту – Алкараз ће поново бити први играч света, игра изванредан тенис. Добро је за наш спорт да имамо нова лица и нове момке које долазе. То је нормално, чека се тај тренутак када ће доћи смена генерација. Ја покушавам да се носим са свима њима и трудићу се. Задовољан сам својом каријером, али и даље ми је план да идем напред, па ћемо видети колико ћу успети да догурам.“
У Риму није стигао далеко, а један од разлога су и лоши услови за игру па је постављено питање и неопходности постављања крова.
„То је дебата пред сваки турнир. То је велика инвестиција. Не знам какав је план организатора у Риму. Тешко је добити дозволе за грађевинске радове у Риму, тешко је добити дозволе у овом граду да се нешто мења. Ово је била једна од оних година када морате да прихватите да ће бити доста промена у распореду. Има много детаља када је у питању киша, не желим да испадне да тражим изговоре за свој пораз. Холгер је био бољи играч, а ја сам имао физичких потешкоћа у првом сету. Успео сам да пронађем задовољавајући ниво игре. Ухватио сам залет, али киша је то прекинула… Није то нешто што се први пут догађа. То некада утиче на вас, а некад не. Руне се боље снашао. Он игра јако брзо – комплетан је. Добро се брани и опасан је у нападу, нарочито је незаустављив и експлозиван када ухвати залет. Има и одличан ритерн – у првом гему трећег сета имао је три фантастична ритерна мени у ноге. Засад нема много искуства, али стиче га из недеље у недељу на великим мечевима. Ипак, гренд слемови су другачији”, закључио је Ђоковић.
Ђоковић је сада на 680 бодова заостатка у односу на Карлоса Алкараза, који се налази на челу АТП листе и који је избио на прво место наступом у престоници Италије. Ђоковић је поражен четврти пут у 2023. години – изгубио је у Дубаију од Медведева, у Монте Карлу од Музетија и у Бањалуци од Лајовића.
Новак Ђоковић  - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Новаков шок због „заборавног“ судије: „Шта глумиш?!“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала