- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Полиција је опколила моју кућу“: Бивши премијер Пакистана се огласио на Твитеру /видео/

© Sputnik / Алексей Дружинин / Уђи у базу фотографијаИмран Хан, премијер Пакистана
Имран Хан, премијер Пакистана - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Бивши премијер Пакистана Имран Кан саопштио је током видео обраћања на друштвеним мрежама да је полиција опколила његову кућу
"Вероватно мој последњи твит пред ново хапшења. Полиција је опколила моју кућу", написао је Имран Хан на Твитеру и поделио снимак свог обраћања.
Он је навео да би разлог његовог хапшења могла бити његова и популарност његове странке у Пакистану.
Пакистанска влада оптужила га је раније данас да сакрива помоћнике и присталице које се траже због напада на војску после његовог хапшења прошле недеље и упозорила га да има 24 сата да их преда или ће се суочити са полицијском акцијом.
Канов помоћник Ифтикар Дурани рекао је да оптужба да он скрива особе осумњичене за учешће у насиљу немају никакву тежину и поновио позив за покретање независне истраге.
Кан је ухапшен 9. маја због оптужби за корупцију, што он негира.
Пуштен је уз кауцију прошлог петка, а данас је Високи суд у Исламабаду одобрио продужење кауције до 31. маја, рекао је његов адвокат Фејсал Чодри.
Имран Кан је смењен са места премијера у априлу 2022. године, када му је влада изгласала неповерење. Против Кана су гласала 174 члана Националне скупштине, коју чини 432 посланика. Кан је изјавио да је опозиција у Пакистану сарађивала са Вашингтоном како би га уклонила са власти због његове независне спољне политике која је окренута Кини и Русији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала