- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Пољопривредници настављају протесте широм Србије

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆПротест пољопривредника у Новом Саду
Протест пољопривредника у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Пољопривредници који су јуче изашли на улице више градива Србије остали су на улици током ноћи. Колона трактора на Ибарској магистрали. Блокада улица у Суботици, Богатићу, Пожаревцу и Новом Саду.
Пољопривредници су тракторима формирали колоне на путевима, организовали протестну вожњу или блокирали саобраћај.
Колона трактора је остала целу ноћ, и даље су на Ибарској магистрали, а полиција и даље не дозвољава улазак у Краљево. Најављено је да ће им се придружити чланови Удружења Надибар који ће око 11 кренути из Роћевића.
Удружење пољопривредника Суботице организовало је јуче протестну вожњу тракторима кроз центар града. Преноћили су паркирани у центру гарада, без блокаде саобраћаја. Најавили су да ће данас преподне затворити улицу у којој су паркирани на сат времена.
И у Богатићу и Пожаревцу и даље блокада, преноси РТС.

Протест пољопривредника у Новом Саду, трактори паркирани код Бановине

Пољопривредници који протестују већ други дан кренули су у вожњу до зграде Покрајинске владе где ће бити паркирани до 13 часова.
Како јавља дописник Танјуга, блокиран је Булевар Михајла Пупина од зграде Покрајинске владе до Дунавског парка. Након 13 часова пољопривредници ће се вратити тракторима назад до Новосадског сајма, а блокада Булевара ослобођења и раскрсница са Булеваром краља Петра планирана је од 17 часова и трајаће сат времена.
Како су рекли окупљени, уколико им се нико из власти не огласи данас,могућа је и радикализација протеста.
Пољопривредници су у комуникацији са колегама из Мачве, Стига, Зрењанина и других места, а планиран је долазак и тридесетак трактора из Сивца.
Протести пољопривредника започели су јуче, након што су представници више пољопривредних удружења у понедељак разговарали у Влади Србије са премијерком Аном Брнабић и председником Одбора за пољопривреду и Народне сељачке странке Маријаном Ристичевићем, а после састанка су изјавили да нису задовољни разговором јер, како су рекли, није испуњен ниједан њихов захтев.
Према ономе што су пољопривредници раније саопштавали, тражили су, између осталог, да се утврди минимална откупна цена млека од 78 динара по литру плус ПДВ, затим субвенције по хектару од минимум 35.000 динара, премије за млеко 20 динара по литру, умањење акцизе на дизел-гориво.
Пољопривредници блокирали оба излаза из Панчева - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
ЕКОНОМИЈА
Захтеви пољопривредника – шта је реално, а шта немогуће
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала