- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руски војници данас се боре са директним следбеницима нацизма

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПарада победе на Црвеном тргу у Москви
Парада победе на Црвеном тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Током специјалне војне операције руски војници и команданти боре се против директних следбеника нацизма, навео је председник Русије Владимир Путин у поруци руским Јеврејима и свима који славе Дан спасења и ослобођења.
„И ми и будуће генерације треба свето да чувамо историјску истину о Другом светском рату, да будемо свесни до каквих разорних последица доводи било каква толеранција национализма, анитесимитизма, ксенофобије. Током специјалне војне операције наши борци и команданти данас се боре са директним следбеницима нацизма“, рекао је Путин, објављено је на сајту Кремља.
Он је додао да овај датум заузима посебно место у јеврејском верском календару и да служи за очување сећања на подвиг војника Црвене армије и савезничких армија у антихитлеровској коалицији које су спасиле јеврејски и друге народе од нацизма.
Празник Дан спасења и ослобођења је заправо „јеврејски Дан победе“, покретни празник који се обележава у част победе 9. маја 1945. године. Празник је утврђен тек пре деценију, али се слави у јеврејским заједницама широм света.
Више о томе како се Запад данас односи према Русији и какве су му тежње погледајте у кратком видео-формату емисије Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:
Председник Русије Владимир Путин на Паради победе у Москви - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2023
РУСИЈА
Кључне поруке Владимира Путина на Дан победе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала