- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин наложио Влади: Не штедите на Северном морском путу

© POOL / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Северни морски пут је један од стратешких приоритета, у овој ситуацији на њему не треба штедети, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку са члановима владе.
„Развој Северног морског пута је, наравно, један од очигледних стратешких приоритета. Овде, вероватно, не треба штедети нити смањивати трошкове због тренутне ситуације“, рекао је Путин.
Шеф државе је напоменуо да Русија намерава да развија Северни морски пут, укључујући и уз учешће заинтересованих страних партнера.
„Морамо да размишљамо о будућности, Северни морски пут се отвара, то је очигледно. Управо сада су колеге (чланови владе) говорили о климатским променама, да ли је то добро или не, али то се дешава“, рекао је шеф државе.
Генерално, развој Северног морског пута је назвао изузетно важним за Руску Федерацију.
„Већ смо покренули редовне линије нуклеарног теретног брода, пустили смо у рад други нуклеарни ледоломац Урал“, подсетио је председник.
Путин је уверен да ће тренутна ситуација омогућити Русији да спроведе све своје амбициозне инфраструктурне пројекте, као што је покретању целогодишњег бродског саобраћаја Северним морским путем.
СМП - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2023
РУСИЈА
Северни морски пут – веза Европе са Азијом и Африком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала