- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Свечани дочек воденим топовима: Авион „Ер Србије“ слетео на аеродром у Чикагу /фото/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆАвион „Ер Србије“
Авион „Ер Србије“ - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Авион националне компаније „Ер Србије“, који је рано јутрос полетео из Београда, слетео је на Међународни аеродром у Чикагу, где је дочекан воденим топовима.
Авион који носи назив „Никола Тесла“ слетео је на Терминал 5, који је званично отворен у јануару. У част првог лета, на самом аеродрому, приређен је и свечани дочек.
Добродошлицу путницима и компанији „Ер Србија“, у име градоначелника Чикага Брендона Џонсона и целе ваздухопловне авијације, пожелела је комесарка чикашког Директората за цивилно ваздухопловство Џејми Ри.
„Радујемо се дугом и трајном партнерству, али и томе што Чикаго поново повезујемо са једним од најстаријих европских градова. Технички, ово је обнова старог лета, који је последњи пут реализован на данашњи дан 1992. године. У ту част, ова два лета носиће исте ознаке, као и некадашњи летови“, истакла је комесарка Ри.
Навела је да ће путници који долазе из Србије имати на располагању велики број опција ка многим дестинацијама са аеродрома „О'Хер“.
Генерални директор „Ер Србије“ Јиржи Марек поручио је да су са овим летом Београд, Србија и Западни Балкан много ближи.
„Дошли смо данас из Београда за 9 сати и 53 минута, што је невероватно кратко време. Данас су са нама били путници који су летели тим последњим летом пре 31 године, с друге стране били су и путници који тада нису ни били рођени. Овде смо због свих вас, наша врата су вам увек отворена, добродошли“, поручио је Марек.
Дочеку су присуствовали и регионални директор „Ер Србије“ за Северну и Јужну Америку Џорџ Петковић, министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Горан Весић, амбасадор Србије у Америци Марко Ђурић.
Путници ће имати прилику да на овој релацији лете два пута недељно, средом и суботом. Од 12. јуна на располагању ће бити и трећи полазак, понедељком.
Летови ће се обављати авионима типа Ербас А330-200 из флоте широкотрупних авиона.
У Чикагу живи више од 350.000 српског порекла, али и велики број људи са Западног Балкана, којима ће ова линија олакшати путовање до Србије, али и целог региона.
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
ЕКОНОМИЈА
Из Београда се поново лети за Чикаго - после више од 30 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала