- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Већина Албанаца који су депортовани из Британије осуђена за кривична дела

© AFP 2023 / EDMOND TERAKOPIAN Терминал на аеродрому Хитроу, Лондон
Терминал на аеродрому Хитроу, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Албанске власти потврдиле су да је већина њених држављана, који су ове године присилно враћени из Велике Британије, осуђена за разна кривична дела током боравка у Британији.
Број летова за депортацију у Албанију повећан је откако је за земља прошлог месеца потписла споразум о заједничкој сарадњи са Великом Британијом, како би „одвратила људе од илегалне миграције“.
Британско Министарство унутрашњих послова саопштило је да је од потписивања споразума враћено више од 1.000 људи, од чега половина добровољно.
Позивајући се на изјаве појединих депортованих, Би-Би-Си наводи да је некима нуђен новац у замену да пристану на депортацију, а они који су на то пристали, били су пуштено из затвора пре служења минималне затворске казне, према постојећем сету закона који се односе на преступнике из иностранства.
Један од депортованих тврди да му је понуђено 1.500 фунти како би се вратио кући.
„Службеник за имиграцију је дошао да нас види. Они питају да ли желите да се вратите у Албанију или да останете у Великој Британији. Објаснили су да ако се вратите, одузимају вам једну годину од затворске казне'', рекао је он.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала