- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Министар предложио – Путин издао налог: „Спортске игре БРИКС-а да буду у Русији“

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин је издао налог влади да изради предлоге за одржавање спортских игара у којима ће учествовати земље чланице БРИКС-а, а које би требало да се одрже 2024. у Русији.
Предлози би требало да буду сачињени и представљени пре 1. јула, а спровођење налога би требало да надгледа премијер Русије Михаил Мишустин.
Руски министар спорта Олег Матицин је 2. маја на састанку владе са председником Путином предложио да Игре БРИКС-а 2024. буду одржане на руском тлу.
„Предлажемо да се у 2024. години, када Русија буде председавајућа БРИКС-а, Игре БРИКС-а организују у нашој земљи. Сматрамо да је овај догађај веома релевантан, с обзиром на перспективу проширења платформи БРИКС-а у смислу нових држава чланица“, рекао је тада Матицин.
Међународни олимпијски комитет (МОК) је 28. фебруара 2022. издао препоруке међународним спортским федерацијама да забрани спортистима из Русије и Белорусије да учествују на међународним турнирима, наводећи као разлог ситуацију у Украјини.
Извршни одбор МОК-а је на седници 25. јануара 2023. године изнео предлог да се појединим спортистима из Русије и Белорусије дозволи учешће на међународним спортским турнирима, али само под одређеним условима.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Србија може да одахне – одлични термини за Орлове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала