- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден се неће извинити у име САД због атомске бомбе на Хирошиму

Уништена Хирошима, после бацања атомске бомбе из америчког Б-29, 06. августа 1945. Пилот Пол Тибетс авион је назвао "Енола Геј", по својој мајци
Уништена Хирошима, после бацања атомске бомбе из америчког  Б-29, 06. августа 1945. Пилот Пол Тибетс авион је назвао Енола Геј, по својој мајци - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Бајден не планира да се извини у име САД због употребе атомске бомбе у нападу на Хирошиму 1945. године током своје посете том граду, рекао је Бајденов саветник за националну безбедност, Џејк Саливен, у авиону на путу за Јапан.
Амерички председник Џозеф Бајден стигао је данас у Јапан где ће присуствовати самиту Групе седам (Г7) у Хирошими.
Бајден је слетео у базу америчких маринаца у Ивакунију, која се налази око 50 километара југозападно од Хирошиме.
Саливен је навео да ће Бајден, као један од лидера Г7, одати поштовање историји и јапанском премијеру Фумију Кишиди, пренео је Кјодо.
Бајден ће присуствовати тродневном самиту Г7 који почиње у петак и он је други актуелни амерички председник после Барака Обаме који ће посетити Хирошиму, град који је разорен у првом нападу атомском бомбом у свету који су извеле САД у последњим данима Другог светског рата.
Планирано је да Бајден у петак са осталим лидерима Г7 посети Меморијални музеј мира у Хирошими пре почетка дискусија које ће се фокусирати на кључна глобална питања, као што су рат у Украјини, снабдевање храном, чиста енергија, вештачка интелигенција и нуклеарно разоружање.
Саливан је рекао да ће забринутост и питања у вези са Кином такође бити тема самита Г7.
Ово је друга Бајденова посета Јапану од када је преузео дужност у јануару 2021. године.
Амерички долар - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СВЕТ
Отказан самит САД-Индија-Аустралија-Јапан због ситуација са америчким јавним дугом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала