- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора: ДИК утврдио листу коалиције око ДПС-а, Демократа и УРЕ...

CC0 / Unsplash/Oskar Hagberg / Застава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Државна изборна комисија утврдила је листу окупљена око ДПС-а која ће изаћи на предстојеће парламентарне изборе заказане за 11. јун.
Јуче су потврђене и листе Демократа и Грађанског покрета УРА, Хрватске грађанске иницијативе и Бошњачке странке, док су на дораду враћене листе "Да Ми можемо за грађанску Црну Гору" и Социјалдемократске партије (СДП), пренела је РТЦГ.
У изборну трку за ванредне парламентарне изборе 11. јуна жели 17 листа, колико је до поноћи предато Државној изборној комисији.
Ко ће све учествовати, биће познато најкасније до 26. маја, када је рок за збирну изборну листу.
ДИК је вратио на дораду листу "Да, ми можемо, за грађанску Црну Гору" и листу Социјалдемократске партије (СДП) којој недостаје 360 валидних потписа.
Листи "Да, ми можемо, за грађанску Црну Гору" чији је носилац Драгица Перовић Ивановић, фали 170 валидних потписа, а међу свака четири кандидата не налази се најмање један припадник мање заступљеног пола.
Раније је потврђена листа Народног покрета "Правда за све", на чијем је челу Владимир Лепосавић, док су на дораду враћене листе Покрета за промјене и Преокрета.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала