- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поноћна драма у Риму – најбоља на свету предала меч сјајној Московљанки

© AP PhotoЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Најбоља тенисерка света Ига Швјонтек елиминисана је у четвртфиналу мастерса у Риму. Пољакиња је предала меч Јелени Рибакиној око пола часа иза поноћи при резултату 6:2, 6:7, 2:2 у трећем сету.
Прва тенисерка света доминирала је сет и по. Добила је први са 6:2 и у другом водила 4:2. Чак је у наредном гему имала и брејк лопту, али се рођена Московљанка са казахстанским пасошем ипак извукла и смањила на 4:3.
А онда је уследио гем у којем је шеста тенисерка света зарадила прву брејк лопту. И одмах ју је искористила, изједначила на 4:4. Није Пољакиња одустајала од идеје да у два сета заврши меч. У наредном гему имала је три брејк лопте, а у наредном сервис гему противнице још две.
Међутим, свих пет је Рибакина одбранила, а онда у тај-брејку одиграла бриљантно. Добила га је 7:3 и успела да уведе меч у трећи сет.
Између два сета, Швјонтекова је затражила медицински тајм-аут. У том тренутку није деловало да је ишта озбиљно, али после четири гема и резултата 2:2 у трећем сету, била је приморана да преда меч због повреде.

„Никада није лепо када се меч овако заврши. Била је ово врло добра партија тениса. Надам се да Ига није озбиљније повређена и желим јој брзи опоравак“, рекла је скромна Јелена.

Тако је Рибакина наставила са великом серијом успеха против прве играчице света, која сада износи четири везане победе. И то све у последњих шест месеци.
Ривалка Московљанки у полуфиналу биће Летонка Јелена Остапенко, која је у три сета савладала Шпанкињу Бадосу са 6:2, 4:6, 6:3.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Надал не игра Ролан Гарос!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала