- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кисинџер упозорава: Украјина постаје најбоље наоружана земља у Европи

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Украјине и НАТО-а
Војне вежбе Украјине и НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Украјина треба да буде примљена у НАТО јер постаје земља са најбољим наоружањем у Европи и најмање искусним руководством, рекао је бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер у интервјуу за Економист.

„Оно што Европљани сада говоре, по мом мишљењу, невероватно је опасно. Европљани кажу да их не желе у НАТО јер су превише ризични, али ће их добро наоружати и дати им најбоље оружје. Сада смо наоружали Украјину до те мере да ће она постати најбоље наоружана земља и са најмање стратешки искусним руководству у Европи“, рекао је Кисинџер.

Он верује да ће се сукоб између Русије и Украјине завршити отприлике на истим позицијама које су имале пре 24. фебруара 2022. године и страхује да би Украјина касније могла да покуша војним путем да поново заузме територије над којима је Русија успоставила контролу од 2014. године.
Кисинџер је сугерисао да ће свет добити „незадовољну Русију, али и незадовољну Украјину, ако се специјална операција заврши не у корист Москве“.
Хенри Кисинџер је додао да би Запад могао да размотри две опције како би се обезбедио мир у Европи. Прво, да прими Украјину у НАТО, друго да иницира зближавање са Русијом како би се створила стабилна граница у источном делу региона.
„Због европске безбедности, боље је имати Украјину у НАТО-у, где не може да одлучује о територијалним захтевима на националном нивоу“, закључио је бивши државни секретар САД.
Руски војник, оклопно возило БТР-82А  - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Ваздушна опасност проглашена на територији целе Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала