- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан тешком муком „испливао“ из Мораче и изборио мајсторицу

© Фото : АБА лига / СЦ Дерби / Филип РогановићМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана су остварили победу резултатом 81:79 у другој утакмици четвртфиналне серије плеј-офа АБА лиге против екипе СЦ Дерби у подгоричкој дворани Морача чиме су изборили мајсторицу која је на програму у понедељак у Београду, где је претходно црногорска екипа успела да тријумфује.
Партизан се током целе утакмице налазио у незавидној ситуацији и практично на ивици краја сезоне, с обзиром на то да је најављено да неће играти Кошаркашку лигу Србије, али је успео да у последњој деоници направи преокрет и остане у трци за трофеј у последњем преосталом такмичењу.
Највеће заслуге за то иду на рачун Џејмса Нанелија који је постигао осам поена у низу у финишу квартала и имао је укупно 23 поена, један мање од најефикаснијег Дантеа Егзума, а обојица су на паркету провела више од пола сата, као и капитен Кевин Пантер који је остао на осам поена.
Драма је, међутим трајала до самог краја, имао је домаћи тим последњи напад на 0,9 секунди до краја, али је Егзум успео да украде лопту и спречи шут.
Партизан изгубио прву и трећу деоницу, са укупно пет поена разлике, у другој је успео да смањи заостатак за три поена, а коначно је до игре стигао у завршној где је начинио преокрет и стигао до победе за опстанак у серији.
Мајсторица је на програму у понедељак у Београду.
Александар Везенков - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Најбољи у Европи: Бодирога крунисао Бугарина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала