- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Премијера документарног филма о херојској 37. моторизованој бригади у Београду

© Фото : Министарство одбране СрбијеПремијера документарног филма о херојској 37. моторизованој бригади
Премијера документарног филма о херојској 37. моторизованој бригади - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Премијера документарног филма „Херојска 37. моторизована бригада“ у продукцији Војнофилмског центра „Застава филм“ Управе за односе са јавношћу одржана је вечерас у Југословенској кинотеци у Београду.
Пројекцији овог документарног филма, трећег у оквиру серијала „Херојске бригаде”, присуствовали су чланови Колегијума министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије, ратни командант 37. моторизоване бригаде генерал у пензији Љубиша Диковић, борци некадашње херојске 37. моторизоване бригаде и чланови њихових породица, припадници Министарства одбране и Војске Србије и гости.
Управа за односе са јавношћу и Војнофилмски центар „Застава филм“, из осећаја најдубљег поштовања према жртвама и херојству припадника наше војске, који су те 1999. године стали на браник отаџбине, покренули су документарни серијал „Херојске бригаде“, саопштило је Министарство одбране.
Трећи филм из овог серијала посвећен 37. моторизованој бригади настао је у сарадњи са припадницима те славне бригаде и гледаоцима приближава њихове задатке, борбе и дешавања у зони дејстава, а посебну вредност овом остварењу дају сведочанства бораца која су, овим путем, сачувана од заборава.
Филм редитеља Марка Каменице и сниматеља Мирка Лукановића прича је о једном времену и својеврсно сведочанство о доприносу ове херојске бригаде одбрани отаџбине, као и о духу и вредносном систему који су је красили.
У наставку документарног серијала „Херојске бригаде“ у припреми је и премијера филма „Херојска 549. моторизована бригада“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала