- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Токио заћутао: На изложби у Хирошими изостављено ко је бомбардовао град /фото/

Уништена Хирошима, после бацања атомске бомбе из америчког Б-29, 06. августа 1945. Пилот Пол Тибетс авион је назвао "Енола Геј", по својој мајци
Уништена Хирошима, после бацања атомске бомбе из америчког  Б-29, 06. августа 1945. Пилот Пол Тибетс авион је назвао Енола Геј, по својој мајци - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Уочи самита Г7 који 19. маја почиње у Хорошими, дописник Спутњика из Јапана посетио је изложбу која је организована у прес центру, где су на штанду показани снимци последица америчког бомбардовања града.
Интересантно, на штанду се нигде не указује ко је одговоран за ову страшну трагедију јапанског народа. Постоји само кратка напомена - фотографије америчке војске.
Наш дописник упутио је питање кустосима изложбе, шта је разлог за тако очигледно „ћутање“.
„Разлог је тај што штанд има за циљ да визуализује Хирошиму у различитим периодима њене историје. Желимо да покажемо како изгледа миран живот и реалност након атомског бомбардовања. Цео дизајн штанда се врти око тога. Настојимо да покажемо другу страну живота након употребе нуклеарног оружја, Како долази до обнове након патње. Наш циљ је да људи не забораве до чега води употреба атомских бомби", објаснили су кустоси.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала