- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дар с неба Војводини, у Чукаричком огорчени: „Скандал“

© Фото : ФК ЧукаричкиФК Чукарички, утакмица са Сумгаитом
ФК Чукарички, утакмица са Сумгаитом - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Војводина и Чукарички играће нову утакмицу полуфинала Купа Србије данас од 15 часова, званично је објавио новосадски клуб. Улаз на стадион „Kарађорђе“ биће бесплатан за све гледаоце.
Утакмица од среде практично не важи и други полуфиналиста Kупа Србије биће познат тек после новог сусрета Војводине и Чукаричког.
Први меч прекинут је у 33. минуту, при резултату од 0:2 за госте због пљуска. Стрелци за Чукарички били су Роган у седмом и Бадамоси у 27. минуту, али ти голови по свему судећи неће ништа вредети.
Анкета
Да ли је Чукарички оштећен?
Пропозиције Kупа Србије за актуелну сезону не предвиђају наставак утакмице у случају прекида условљеног вишом силом, што је супротно од правила везаног за Суперлигу. Одлука о новом мечу на „Kарађорђу“ донета је на основу Правилника о фудбалским такмичењима ФСС.
Члан 46 недвосмислено дефинише:
„Ако је утакмица сталног такмичења морала бити прекинута из оправданих разлога који су се нису могли отколнити (невреме, магла, мрак, нестанак електричне енергије, пожар, земљотрес и др), о чему одлучује судија, или је прекинута због наступа дана жалости, одиграће се нова утакмица, уколико је до прекида дошло пре истека 80 одсто регуларног времена одређеног за игру. Ако је утакмица прекинута по истеку 80 одсто регуларног времена одређеног за игру, регистроваће се постигнутим резултатом, осим ако пропозицијама такмичења није другачије утврђено.“
Дилема нема - нова утакмица мора да се игра, међутим неизвесно је да ли ће руководство Чукаричког то прихватити. Постоје индиције да Београђани не желе на терен под овим условима.

„Ово је скандал, зашто смо пре месец дана после прекида дуела са Партизаном настављали меч од 21. минута? Сад имамо другачију ситуацију, да играмо нови меч. Нека ми неко објасни зашто су правила другачија. Ово је преседан“, рекао је спортски директор Брђана Владимир Матијашевић.

Подсетимо, у финале Купа се већ пласирала Црвена звезда која је победила ТСЦ са 3:0.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Нови Сад: Утакмица прекинута због потопа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала