Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Напета ситуација на северу КиМ, покушаће да изаберу лажне градоначелнике

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је врло тешка и напета ситуација, посебно на северу КиМ и да се очекује да представници Приштине сутра покушају у згради у Митровици да одрже конститутивне седнице за три општине и да изаберу лажне градоначелнике, као и да је због тога веома забринут.
Они су изабрани, како је рекао, на најлажнијим и најсрамнијим изборима у свету са просечном излазношћу од 3,4 посто, а подржале су их земље Квинте.
„Молим Србе да сачувамо мир, а они неће бити прихваћени као градоначелници. То је иживљавање над Србима и покушај да се направи атмосфера у којој би Срби напустили своја огњишта“, рекао је Вучић у Новом Саду одговарајући на новинарско питање да сутра истиче рок за преузимање дужности оних који су на изборима добили два, три процента и да ли ће то донети дубљу радикализацију политичких прилика на КИМ, имајући у виду и нови напад из ватреног оружја на децу из српске енклаве.
Вучић је рекао да је јуче разговарао са америчким представницима Дереком Шолеом, Габријелом Ескобаром и Кристофером Хилом.
„Врло је тешка и напета ситуација, посебно на северу Косова и Метохије“, истакао је Вучић.
Он је захвалио људима који су са КиМ пешке кренули на митинг у Београд, наводећи да они знају колико је ситуација тешка.
„Они знају колико смо се борили док су други кукумавчили, знају колико је ситуација тешка и колико се државно руководство борило. Моја порука је да ћемо бити са њима и заједно се борити да наш народ опстане на КиМ, да опстане Република Србија и да сачувамо главне премисе нашег Устава. А колико сам забринут за сутра и оно после сутра боље да не говорим“, рекао је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић на отварању јапанске фабрике Нидек у Новом Саду - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СРБИЈА
Вучић разговарао са пољопривредницима: Испунићемо већину захтева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала