- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бивши бугарски министар: Војска мора да буде спремна да заштити интересе Бугарске на Балкану

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Национално питање у Бугарској и Северној Македонији личи на ситуацију с којом су се суочиле Русија и Украјина: дељење једног народа, сматра бивши министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов.

„Многи постављају питање шта се догађа у Украјини, зашто Руси тако поступају…? Веома једноставно. Хајде да ми, Бугари, одговоримо себи самима: а зашто ми тако према Македонији? То је исто. Осећање заједништва, преварено осећање заједништва, мешање споља с циљем да се подели један народ. Стварање нових нација, покушаји да се међусобно супротставе“, навео је Каракачанов.

Он је изразио противљење учешћу Бугара у борбеним дејствима изван граница земље како би се задовољили туђи интереси. Према његовим речима, бугарска војска не би издржала учешће у актуелном сукобу.
Додао је да у земљи морају бити спремни за конфликт на Балкану.
„Бугарска војска треба да буде спремна да чува своје границе и своје националне интересе овде на Балкану. Једини рат у који бих лично кренуо је онај ако би се нешто десило у Северној Македонији, То су наше територије, наши сународници. Друга је ствар што је један део њих испраних мозгова (Македонци)“, рекао је Каракачанов.
Бугарска застава - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
РЕГИОН
Бугарски политичар: За заоштравање односа Софије и Скопља криви српски и руски агенти
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала