- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лидери Г7 у Хирошими: Наставићемо да уводимо санкције Русији и да подржавамо Украјину

© AP Photo / Phil NobleМинистри спољних послова земаља Г7 на састанку у Ливерпулу
Министри спољних послова земаља Г7 на састанку у Ливерпулу - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Лидери Групе седам најразвијенијих земаља света (Г7) усвојили су заједничко саопштење о Украјини у којем се наводи да се придржавају намере да наставе да уводе санкције против Русије, али и против оних земаља које подржавају Русију.
„Уводићемо нове санкције и мере ограничења против Русије и сваког ко подржава руске војне активности“, наводи се у документу који је усвојен након састанка лидера Г7 у Хирошими.
Пре свега ограничења ће додатно утицати на приступ Русији економијама тих земаља и биће усмерен на подривање војно-индустријског потенцијала Русије, а укључиће и ограничења извоза индустријске опреме, алата и технологија које би Русија могла да искористи у војне сврхе.
Лидери Г7 су потврдили и намеру да се боре против покушаја да се санкције против Русије мимоиђу због чега се спроводе разне активности са трећим земљама.
Такође се истиче и да ће државе чланице Г7 наставити да пружају финансијску, хуманитарну, војну и дипломатску подршку Украјини докле год то буде било потребно.
Додаје се и да ће заједно са Украјином уложити све могуће напоре како би се у тој земљи успоставио праведан мир што је пре могуће.
Кавер Инфографика Самит Г7 Хирошима - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Самит Г7 у Хирошими: Кључне тачке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала