- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лондон проширио санкције против Русије: На удару „Росатом“, „Калашњиков“ и банке

© Sputnik / Алекс МакнотонПоглед на Вестминстерску палату у Лондону
Поглед на Вестминстерску палату у Лондону - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Велика Британија је увела санкције против 86 физичких лица и компанија повезаних са Русијом, саопштила је британска Влада.
На новом санкционом списку нашле су се компаније повезане са енергетским, металуршким и одбрамбеним, транспортним и финансијским сектором.
„Велика Британија предузима нове мере против руског енергетског сектора увођењем забране рада девет организација повезаних са руском државном компанијом за нуклеарну енергију 'Росатом'“, наводи се у саопштењу.
На списку су се нашле, између осталих, компанија „Јуматекс“ – одељење „Росатома“ за нове материјале, највећи произвођач композитних материјала на бази угљеника у Русији и „Троицки институт за иновације и термонуклеарна истраживања“ који је бави ласерским технологијама.
Нови пакет санкција укључује и пет руских финансијских организација, а циљ је, како се наводи, „даља изолације Русије од глобалног финансијског система“.
Лондон уводи санкције против 24 руска држављанина и организације повезане са транспортом, 13 чланова управног одбора компаније „Гаспром њефт“, пет чланова управног одбора компаније „Трансњефт“ и директора Запорошке нуклеарне електране Олега Романенка. Ограничења се уводе и против 20 директора одбрамбених предузећа и руских компанија међу којима су и шефови концерна „Калашњиков“ Алан Лушников и Владимир Лепин.
На британској „црној листи“ нашло се и шест великих транспортних компанија које су наводно повезане са Русијом као и осам компанија повезаних са производњом метала у Русији.
Санкције су уведене и против банке „Тинкоф“, „Росбанке“, инвестиционе компаније „Система“, компаније „Северстаљ“, Брјанске фабрике за машиноградњу и компаније „Мотовилихинске фабрике“.
Такође, британско Министарство спољних послова саопштило је да руска имовина у земљи остаје замрзнута све док Русија не „пристане да плати штету коју је нанела Украјини“.
Кавер за инфографику   Руска економиjа издржала jе удар санкциjа - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2023
РУСИЈА
ИНФОГРАФИКА: Русија је издржала санкције Запада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала