Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Почела окупација севера Космета, Куртију рок до 1. јуна

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICПотпредседник Српске листе Игор Симић се обраћа окупљеним Србима у Косовској Митровици.
Потпредседник Српске листе Игор Симић се обраћа окупљеним Србима у Косовској Митровици. - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Данас је почела окупација севера Косова, рекао је потпредседник Српске листе Игор Симић поводом полагања заклетве градоначелника Северне Митровице, изабраног на изборима које су Срби бојкотовали.
Симић је рекао да дају рок до 1. јуна да престане репресија Аљбина Куртија, а да ће у случају да се то не деси српски народ одговорити свим могућим средствима.
„Репресија која се спроводи од стране режима Аљбина Куртија је нешто што не можемо да поднесемо. Рок 1. јуна је дат још једном као простор пре свега Аљбину Куртију и Приштини, али и представницима Квинте и међународне заједнице“, казао је потпредседник Српске листе Игор Симић.
Срби данас немају проблема са албанским народом већ са антисрпским режимом Аљбина Куртија који свакодневно настоји да неуспехе на политичком плану решава тако што ће стицати јефтине политичке поене малтретирањем српског народа, рекао је Симић.
Симић је рекао и да је данас „велики број припадника тзв. косовске полиције и у униформама и у цивилу послат на север с намером да га окупира“.
„Захваљујући управо Српској листи данас је сачуван мир, јер су на све начине покушавали да задрже народ који је огорчен с правом, јер су Србима сва могућа права ускраћена“, рекао је Симић на конференцији за штампу.
Конференцију Српске листе пратио је велики број албанских новинара који су покушавали да испроводицрају Симића, а на једнод од питања „и шта ћете сад“, Симић је одговорио "да сачувамо мир“.
На питање да ли очекује упаде и у остале општине на северу, Симић јерекао да није искључено, али да је „Српска листа захваљујући политици Александра Вучића све време настојала да сачува мир“.
Ерден Атић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СРБИЈА
Куртијев градоначелник Северне Митровице положио заклетву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала