Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Очекивали су да им предамо КиМ на тацни, кад се то није десило - почеле провокације

© Tanjug / RADE PRELIĆЛидер СНС Александар Вучић на скупу у Панчеву
Лидер СНС Александар Вучић на скупу у Панчеву - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Све што се данас догодило на Косову и Метохији није случајно, изјавио је председник Србије Александар Вучић, наводећи да су Албанци очекивали да им предамо КиМ на тацни, а да су проблеме почели да праве пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од међународно правних норми, Повеље УН, Устава Србије и територијалног интегритета.
Вучић је рекао да се Србија суочава са безброј тешкоћа, које су некад изнутра некад споља изазване, али да наша држава није шака зоби.
Према његовим речима, није случајно што су Албанци у Косовској Митровици данас представили свог градоначелника.
„Кажу нормално је, Квинта каже легални су избори, а замислите шта би рекли за Србију да је три одсто изашло. Хоћу да знате да ништа што се данас догађа није случајно, очекивали су да им предамо КиМ на тацни и кажемо помирили смо се, имали сте право што сте нас бомбардовали“, навео је Вучић и додао:

"Пошто смо рекли да нећемо да одустанемо од подршке међународно-правним нормама, Повеље УН, Устава Србије и територијалног интегритета - онда су почели да праве проблеме. Веома сам забринут јер никада не знате каква ће провокација из Приштине да дође".

Вучић је, на скупу у Панчеву, поновио да је веома забринут због ситуације на Косову и Метохији.
„Оно што можемо да чинимо и радимо је да сачувамо своју земљу и то радимо, плашим се да ћемо морати да будемо чвршћи и снажнији да одбранимо своју земљу“, казао је Вучић и поручио:

Данас кажем као председник Републике - радите шта хоћете и споља и овде у земљи, нећу вам дозволити да Србију разорите и нећете добити независно Косово, као што се надате, мораћете неке друге да поставите.

Вучић је нагласио да Косово неће бити независно.
Напоменуо је и да га многи у САД оптужују, да је „пустио Русе и Кинезе“ у Србију, истичући да је такав јер Србију не да никоме, па ни најмоћнијима.
„Кажу, Вучић је овакав, онакав. Такав је, знате због чега? Зато што не да Србију ни најмоћнијима. Зато што штити Србију, јер ми је Србија све на свету. Не дам им да Косово буде независно. Неће нам нико говорити коме ћемо да уводимо санкције, нити ће нам рећи да ћемо бити део неког пакта. Народ Србије ће да одређује о свему. Народ је рекао да смо неутрални и да ћемо сами да чувамо земљу. Један дан да поживим и ни дана више, поносан сам што сам ово изговорио као председник Србије. Водио сам независну политику, политику суверене Србију, а ви? Наставите, ударајте, али Србију да сломите нећете“, поручио је Вучић.

„Сестринске службе нас упозоравају да се спрема обојена револуција“

Вучић је навео да је разговарао са људима из служби, од којих је сазнао да, како је казао, сестринске службе са истока упозоравају да, када је реч о протестима „Против насиља“, могуће да се ради о „обојеним револуцијама“.
„То су одвратни покушаји да се злоупотреби туга. Као председник Републике вам кажем — Србија је сита ваших револуција, долазака људи под страним утицајима, и уништавања свега што је српско, наших виталних националних интереса“, казао је Вучић.
Додао је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти подржао протесте.
„На чијој страни је Аљбин Курти, кога он подржава, власт овде, или оне који ће малтретирати грађане на Газели? Да неће нас? Не, него оне који ће малтретирати грађане. Зар то није јасно, ко је на правој страни“, рекао је Вучић.
Председник Србије је додао да је спреман да са свима разговара, али да не пристаје на уцене.
„Никоме од њих нећу да претим, јер и они су грађани Србије и увек ће имати испружену руку, али им нећемо дозволити да на силу и да противзаконито воде политику против наших националних интереса, онима што кажу да Срби у Црној Гори не треба да постоје, што хоће да нам укину Републику Српску“, казао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала