- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После три сата на терену без руковања на мрежи – „Тужна сам“

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаВероника Кудерметова
Вероника Кудерметова - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Рускиња Вероника Кудерметова изгубила је од Украјинке Ангелине Калинине у полуфиналном сусрету ВТА 1000 тениског турнира у Риму, чији наградни фонд премашује 3,5 милиона евра. Финални резултат је гласио 5:7, 7:5, 2:6.
Тенисерке су на терену провеле два сата и 51 минута, а после меча нису се руковале.
Калинина ће у финалу играти против представнице из Казахстана Јелене Рибакине (7. носилац) која је надиграла Елену Остапенко (20) из Летоније са 6:2, 6:4.
Иначе, меч Рибакине и Остапенко прекинут је због кише при резултату 6:2, 2:4 за рођену Московљанку Рибакину, а онда је у наставку добила све гемове и заказала дуел против Калинине у финалу.
Биће то врло интересантно финале Рима.
После меча Кудерметове и Калинине, Рускиња је била тужна што није стигла до финала и за медије је говорила о својим емоцијама и омиљеној подлози.
„Тужна сам. Овај меч ми је био важан јер је било полуфинале. Волела бих да играм финале, али нажалост данас сам изгубила. Волим да играм на шљаци, то ми је једна од омиљених подлога. Много сам патила ове године и изгубил сам много мечева, али сам радила сваки дан на побољшању и ево резултата“, рекла је Кудерметова.
Успела је Рускиња да се врати у меч после изгубљеног првог сета, али као да јој је понестало снаге и кондиције да дође до великог преокрета и пласмана у финале мастерса у Риму.
Дакле, у финалу Рима играће Калинина и Рибакина.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
СПОРТ
Српски шпил увек има два Џокера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала