Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Амерички војници заједно са трупама из Албаније, тзв. Косова и Северне Македоније на војној вежби

© Фото : Picryl/Dvids/U.S. Army photo by Sgt. Casey Hustin, 19th Public Affairs Detachment/Public domainАмерички војници на Косову у околини Ораховца
Амерички војници на Косову у околини Ораховца - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Амерички војници придружиће се трупама из Албаније, такозваног Косова и Северне Македоније у склопу припрема за извођење велике међународне војне вежбе НАТО „Бранилац Европе 23“ (Defender Europe 23), пише Радио-телевизија Албаније.
У вежби учествују америчке и НАТО трупе, водиће је Европска команда САД, а током узвођења ће бити демонстриране интерактивне способности САД са савезничким и НАТО партнерским војскама. Оперативна група Југ је већ оформљена са америчким војницима који се придружују трупама из Албаније, тзв. Косова и Северне Македоније.
Присуство тзв. косовских безбедносних снага чини ову структуру још посебнијом, пише Радио-телевизија Абаније, а преноси „Косово онлајн“.
Вежба почиње сутра и трајаће до 2. јуна, а укључиваће више од 7.000 припадника америчке војске и 17.000 мултинационалних војника из више од 20 савезничких и партнерских земаља.
Министар одбране у Приштини Арменд Мехај најавио је да ће сутра почети највећа међународна војна вежба. Мехај је нагласио да се улагало у опрему и системе наоружања, како би се овај дан дочекао, преноси Кљан Косова.
„Више од годину дана интензивне припреме за успешну реализацију ове вежбе. Улагања у опрему и системе наоружања, улагања у инфраструктуру, обуку, обуку и образовање као никада раније“, написао је Мехај.
Мехај је истакао да је су снаге тзв. Косова спремне да се придруже великој породици НАТО-а.
„Косово је спремно да угости 25 партнерских земаља са преко 22.000 војника за вежбу „Бранилац Европе 23“. Наша намера је јасна, војска Косово је спремна да се придружи великој породици НАТО“, поручио је он.
Војници Кфора - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
СРБИЈА
Кфор спровео посматрачку акцију дуж административне линије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала