- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тадићева лекција Холанђанима: „Видео сам уплакану децу – то не сме да се дешава!“

© Tanjug / Јадранка ИлићДушан Тадић
Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Душан Тадић, капитен фудбалера Србије и Ајакса, негативно је реаговао на недавна дешавања у холандском фудбалу.
Наиме, утакмица између Гронингена и Ајакса, Тадићевог бившег и садашњег клуба, прекинута је у деветом минуту и није настављена због дивљања хулигана.
Навијачи Гронингена - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2023
СПОРТ
Хулигани прекинули утакмицу – у „част“ историјског понора својих љубимаца /видео/
Тадић је негодовао због тога што је одлучено да се утакмица не одигра.
„У Холандији је постало нормално да се од комарца прави слон. Када би се утакмице прекидале због сваке убачене чаше, у неким земљама се фудбал не би ни играо. Например у Србији. Ово није начин. Морамо да причамо о овоме. Видео сам у недељу слике деце која плачу на трибинама. Гледали су само девет минута утакмице?! То ме је растужило јер децу треба да мотивишемо да једног дана постану професионални фудбалери. Али због неких типова не можемо да играмо фудбал и да усрећимо децу“, навео је Тадић.
Како је истакао, одлуком да утакмица буде прекинута дато је на значају хулиганима.
„Сада изгредници добијају на значају и пажњу коју су тражили. Какву поруку шаљете тиме? Не разумем и сматрам да је ово смешно. Испразните тај сектор на трибинама и наставите утакмицу са навијачима. Није занимљиво играти пред празним трибинама. Због одређених људи навијачи нису могли да присуствују утакмици. Тужно. Имам обавезу и одговорност да изнесем мишљење. Ово не сме да се дешава!“, рекао је Тадић.
Српски фудбалер је посебно тужан јер се све догодило у мечу против Гронингена, његовог некадашњег клуба који се после 25 година сели у друголигашко друштво.
„Имам гомилу епих успомена на клуб и град. Гронинген ме је формирао као играча. Надам се, практично сам сигуран, да ће Хенк Валдамт и Дук Лукјен експресно вратити клуб у прву лигу. Гронинген то заслужује“.
Тадић је и пету сезону заредом завршио са двоцифреним учинком голова и асистенција, опет је најскориснији играч лиге иако га критикују да није на нивоу од пре...
„Како да то коментаришем, а да не звучим арогантно? Мени је то све нормално јер је сваке сезоне тако. Чак и када имамо лошу сзеону. Статистика ми није донела много радости ове сезоне јер сам тимски играч“, закључио је Тадић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала