- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селтикси провоцирали Батлера – Џими их уништио за шест минута

© AP Photo / Charles KrupaЏими Батлер
Џими Батлер - Sputnik Србија, 1920, 20.05.2023
Пратите нас
Кошаркаши Мајамија крупним корацима хитају ка великом финалу НБА лиге, пошто су и у другом мечу финала Истока против Бостона дошли до новог брејка - 111:105. Тим са Флориде води са 2:0, а серија се сели на њихов паркет.
Селтикси су опет очајно одиграли друго полувреме и дозволили ривалу да им побегне. За разлику од прошлог меча када су поражени у трећој, овог пута су пали у последњој четвртини коју је Мајами добио са 36:22.
Покушавао је Тејтум пре тога да затвори утакмицу и не дозволи драму, али су Џими Батлер и Бам Адебајо са друге стране такође били решени да њихов тим кући однесе и другу победу.
Бостон је у последњу четвртину ушао са осам поена предности, а на шест и по минута до краја утакмице Грант Вилијамс, који је имао сјајан меч, погодио је лепу тројку.
Међутим, направио је кључну грешку јер је ушао у расправу са Џимијем Батлером. Та тројка одвела је Селтиксе до вођства од 96:87, али се од тог тренутка моментум тотално окренуо. Сваки навијач Бостона се сигурно запитао - зашто провоцирамо Батлера?
Сви су знали шта следи. После Батлерових слободних бацања, Мајами је направио серију од 21:9 и затворио утакмицу, наравно уз преломне поене свог најбољег играча.
Тешки дани су пред Бостоном, јер је Мајами сјајан домаћин и у овој серији има скор од 6-0 на свом терену. Уз то, и историја им иде на руку када је у питању статистика и јако су близу свог првог финала још од 2020. године.
Батлер је са 27 поена, осам скокова и пет асистенција био најефиканси у екипи Мајамија, док је Бам Адебајо имао учинак од 22 поена, 17 скокова и девет асистенција. Kалеб Мартин је убацио 25, док српски кошаркаш Никола Јовић није играо.
Kада је у питању Бостон, Џејсон Тејтум је меч завршио са 34 поена и 13 скокова. Џејлин Браун је убацио 16, Вилијамс и Брогдон су додали по 13, Дерик Вајт 11.
Наредни, трећи меч игра се у Мајамију у понедељак у 02.30 ујутру по нашем времену.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала